Hirdetés

Willi Orbán váratlan kijelentést tett, ezt még sokáig fogjuk emlegetni

Nap Híre portré Nap Híre

Willi Orbán, az RB Lepzig magyar válogatott csapatkapitánya úgy véli, a Bayern München egyhamar nem lesz olyan domináns a német labdarúgó-bajnokságban, mint az elmúlt egy évtizedben.

A bajor csapat sorozatban aratott 11 diadal után idén kénytelen volt átengedni a bajnoki címet a Bayer Leverkusennek.

"Azt várom, hogy a Bayernnél folytatódik az átalakulás. Új vezetőedző, változások a keretben - ezt nem lehet egyik napról a másikra megoldani. A Bayern mindig erős, de szerintem egy ideig nem lesznek olyan dominánsak, mint voltak az elmúlt tíz évben"

- nyilatkozott Orbán a Sport Bildnek, amit az MTI idézett.

A Bayern München a Bajnokok Ligájában elődöntős - ellenfele a Real Madrid lesz -, ez az egyetlen sorozat, amelyben még van esélye trófeát szerezni a mostani idényben.

Thomas Tuchel vezetőedző - akinek Lőw Zsolt a másodedzője - a szezon végén távozik, s egyelőre még nem tudni, ki követi a poszton, de sajtóinformációk szerint Ralf Rangnick, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya a legesélyesebb.

Orbán 2015 és 2019 között dolgozott együtt a német szakemberrel a Lipcsénél.

"Csak annyit mondhatok, hogy Ralf Rangnick top edző. Világos elképzelései vannak a játékról és jó a fiatal futballisták fejlesztésében" - fogalmazott a hátvéd.

Orbán a saját klubjával kapcsolatban azt mondta, a mostani szezonban azért nem tudtak élni a Bayern viszonylagos meggyengülésével, azért nem voltak harcban a bajnoki címért, mert tavaly nyáron nagy változáson ment keresztül a keretük. Josko Gvardiol, Konrad Laimer, Szoboszlai Dominik és Christopher Nkunku távozásával az RB Leipzig négy fontos pillérét is elvesztette.

"Nem volt esélyünk a legjobbakkal versenyezni, de szerintem eddig kihoztuk a legjobbat ebből az idényből" - mondta Orbán, utalva arra, hogy a Bajnokok Ligájában bejutottak a 16 közé és nagy valószínűséggel a következő szezonban is szerepelhetnek a BL-ben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés