Hirdetés

Vujity Tvrtko drámai posztja sokunk megdöbbenését öntötte szavakba a Fico-merénylet után

Nap Híre portré Nap Híre

Vujity Tvrtko a Fico elleni merényletről: Különösen megdöbbent, hogy nem kevesen örömüket fejezik ki ennek okán.

Robert Fico ellen a kormány kihelyezett ülése után követettek el lőfegyveres merényletet Nyitrabánya városában. Az elkövetőt, aki sajtóértesülések szerint korábban biztonsági őrként is dolgozott, valamint tagja volt egy oroszbarát szélsőséges csoportnak, öt lövést adott le a kormányfőre, akit a hasán és a bal kezén ért találat. A merénylőt a helyszínen azonnal őrizetbe vette a rendőrség. A miniszterelnököt a támadás után a biztonsági szolgálat autóba ültette, és életveszélyes állapotban, helikopterrel Besztercebányára szállították – írja a 24.hu.

Bár azóta sikerült stabilizálni az állapotát, a szlovák miniszterelnök még mindig nagyon súlyos állapotban van, a támadásnak pedig akár maradandó következményei is lehetnek. Az esettel kapcsolatban Magyarországon is elszabadultak kissé az indulatok, erről pedig Vujity Tvrtko-nak is megvan a véleménye. Mint közösségi oldalán részletezi, elege van az erőszakból, valamint hozzáteszi, politikai írásokat nem szokott közzétenni, és ez sem lesz az, ám a Fico elleni merénylet gondolatokat ébresztett benne.

"Ahogy annak idején megrázott és megrémített a Zoran Đinđić néhai szerb miniszterelnök elleni gyilkosság, úgy most megráz ez a borzalmas eset is. Az pedig különösen megdöbbent, hogy nem kevesen örömüket fejezik ki a merénylet okán, vagy éppen párhuzamba állítják az esetet a saját országuk politikai szereplőivel, sajnálkozva, hogy mindez nem velük történt meg! Sokan – politikai és nem politikai szereplők is – elgondolkodhatnának azon, hogy hogyan jutottunk el idáig, és hová tartunk, ám a mesterséges gyűlöletkeltés és egymásra-mutogatás kultúrájában nehéz meghallani a józan szót!" – írta. 

A riporter azzal zárja sorait, nemet mond az erőszak minden formájára, és mielőbbi felépülést kíván a szlovák miniszterelnöknek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés