Hirdetés

Megáll az ész: szalmakalapban fosztogatott bankokat ez a volt rendőr

Nap Híre portré Nap Híre

Szalmakalapban és maszkban rabolt ki egy budapesti bankot egy volt rendőr, aki korábban kétszer is kifoszthatott egy pécsi pénzintézetet - számolt be az RTL Híradó. A háromgyermekes édesapa ügyében jövő héten tartanak előkészítőülést, ha ott beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalásról, az ügyészség 12 fegyházat kér ellene, emellett több mint 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtanák.

2020 májusában nyugodtan lépett be egy rabló az egyik pécsi bankba. Fején sapka volt, arcát pedig maszk takarta, és a felvételek szerint mintha fegyver is lett volna a kezében, amivel követelte a pénzt. A rabló végül több mint 5,5 millió forintot zsákmányolt, majd elmenekült. Az elkövetőt csaknem két év után fogták el a rendőrök. Kiderült, hogy egy volt rendőrről van szó, aki hónapokkal a rablás után a nyomozás állásáról töltött le iratokat jogosulatlanul a rendőrség rendszeréből. Kollégái ezután egy másik, 2019-es pécsi rablással is meggyanúsították, akkor egy takarékszövetkezetből vihetett el pénzt. Itt lerakott egy papírdarabot az asztalra, amelyen az szerepelt: fegyver van nála és követeli a pénzt.

A férfi a pénzt itt is megkapta, majd elmenekült a helyszínről. Elfogása után letartóztatták a 42 éves férfit, aki korábban a Pécsi Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztályán dolgozott. Az exrendőr Pécs kertvárosában élt a családjával, később azonban elvált a feleségétől, akivel három gyermeke van. A környéken élők azt mondták, alig találkoztak az apával, csak a feleségét és a gyermekeit látták. 

Az RTL Híradó úgy tudja, a férfi már rács mögött ült a két pécsi rablás miatt, amikor a nyomozók kiderítették, hogy 2021 augusztusában is ő rabolhatott az egyik újpalotai takarékszövetkezetből Budapesten. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője a csatornának elmondta: a férfi álarccal és szemüveggel álcázta magát, és egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az ott dolgozókra és pénzt követelt. Akkor át is adtak neki közel 3 és fél millió forintot. Mielőtt a férfi a helyszínről eljött volna, a dolgozókat egy irodába bezárta és megrongálta a biztonsági rendszert is. 

Az információk szerint a volt rendőr csak az egyik pécsi bankrablást ismerte be, a vád szerint anyagi gondja volt. Ügyében jövő héten tartanak előkészítőülést, ha ott beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalásról, az ügyészség 12 fegyházat kér ellene, emellett több mint 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtanák.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés