Hirdetés

Retteghet a világ: Putyin bejelentette, készen áll az atomháborúra Oroszország

Nap Híre portré Nap Híre

Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztette a Nyugatot szerdán, hogy Oroszország technikailag készen áll az atomháborúra.

Az orosz elnök figyelmeztetett arra is, ha az Egyesült Államok csapatokat küld Ukrajnába, az a háború jelentős eszkalációjához vezethet. Putyin ugyanakkor beszélt arról is, hogy nem gondolja, hogy a helyzet idáig eszkalálódna, és úgy véli, hogy az Egyesült Államokban elegendő szakember van az orosz-amerikai kapcsolatok kezeléséhez - írja a 24.hu.

Oroszország korábban már tartott nukleáris támadási gyakorlatot

Hivatkozás másolása

A naphire.hu tavaly október elején írt arról, hogy Oroszországban atomriadót rendeltek el, ugyanis egy példátlan, országos szintű gyakorlatot tartott a hadsereg, melynek célja az volt, hogy felkészüljenek egy lehetséges nukleáris háborúra. A gyakorlat az ukrán határtól egészen Kamcsatkáig terjedt, és régiónként atomtámadást szimuláló tesztet tartottak. Az egynapos nukleáris támadási gyakorlat abból a feltételezésből indult ki, hogy a NATO atomcsapást mér Oroszországra, amelyben az orosz lakásállomány és az életfenntartó létesítmények 70 százaléka megsemmisül. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés