Hirdetés

Vlagyimir Putyin nem kis meglepetést okozott: elmondta, hogy melyik jelölt győzelmének örülne az amerikai elnökválasztáson

Nap Híre portré Nap Híre

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön kijelentette, Oroszország azt szeretné, hogy Kamala Harris demokrata elnökjelölt nyerje meg a novemberi amerikai elnökválasztást.

"Ami a jelölteket illeti, erről nem nekünk kell dönteni. Ez az amerikai nép választása. A mi kedvencünk, hogy úgy mondjam, Biden úr volt. De visszalépett a versenytől, és Harris asszonyt ajánlotta támogatásra. És mi ezt fogjuk tenni, támogatni fogjuk őt" – jelentette ki Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon Vlagyivosztokban. Putyin ironikusnak tűnő szavaira a moderátor és a közönség is elmosolyodott, majd az orosz elnök tapsot is kapott, ahogy ez a felvételeken is látszik – írja a Portfolio.

Az orosz elnök korábban valóban azt mondta, Joe Bident támogatja, mert ő „régi vágású” politikus.Putyin most azt is megjegyezte, Donald Trump republikánus elnökjelölt még elnökként annyi szankciót hozott Oroszországgal szemben, amennyit az összes korábbi elnök nem hozott együttvéve. Kamala Harris kapcsán azt mondta: "A nevetése nagyon kifejező és ragadós, ami azt jelenti, hogy jól érzi magát. És ha Harris asszony jól érzi magát, tartózkodni fog az ilyen akcióktól" – utalt Putyin a szankciók kivetésére.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés