Hirdetés

Mégsem Kovács Zoltán lesz Szentkirályi Alexandra utódja? Új arc állhat Gulyás Gergely mellé

Nap Híre portré Nap Híre

Mégsem a volt kormányszóvivő érkezhet Szentkirályi Alexandra megüresedett helyére.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, a múlt héten a Fidesz bejelentette, hogy Szentkirályi Alexandra lesz a kormánypárt főpolgármester-jelöltje. Szentkirály már nem az Orbán-kormány tagja, a miniszterelnök és a miniszterek éppen szerdán búcsúztatták el a Karmelita kolostorban. És bár korábban arról beszéltek, hogy a megüresedett kormányszóvivői helyét Kovács Zoltán veheti majd át, aki korábban már betöltötte ezt a szerepet, most nagyon úgy néz ki, hogy ez mégsem így lesz.

A Magyar Hang információi szerint 

Vitályos Eszter, a Fidesz országgyűlési képviselője, Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese lesz az új kormányszóvivő.

A lap megkeresésére a miniszterhelyettes egyik kollégája azt mondta, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az értesülést, de "amennyiben lesz ilyen döntést, azt nyilvánosságra fogjuk hozni".

Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitka volt, aztán a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

Ezután a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként dolgozott, majd az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte.

Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére, majd a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés