Hirdetés

Katar: bajban a franciák, vírus terjed a csapatban

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Félő, hogy több francia játékosnak is ki kell hagyni a vasárnapi, Argentínai elleni döntőt a katari foci-vébén.

Didier Deschamps francia szövetségi kapitány
Didier Deschamps francia szövetségi kapitány MTI/EPA/Martin Divisek

Kiderült, hogy valamilyen vírus dönti le a lábáról egymás után a francia válogatott tagjait Katarban. A Marokkó elleni elődöntőt már Dayot Upamecano és Adrien Rabiot is kihagyták, szerda reggelre pedig Kingsley Coman is lázas lett - írja a sportal.blikk.hu.

Didier Deschamps, a francia szövetségi kapitány bizakodik, hogy játékosai felépülnek a vasárnapi, Argentína elleni döntőre. Upamecanót és Rabiot a biztonság kedvéért korábban elszigetelték a többi focistától, majd Upamecano Marokkó ellen már a kispadra ülhetett.

Nem tudni egyelőre, milyen vírus támadta meg a játékosokat, sok Katarba látogató ember közel-keleti légúti szindrómával küszködött, amely influenzaszerű megbetegedést okozhat, ami lehet akár súlyosabb is. 

“Néhány esetben influenzaszerű tünetek jelentkeztek nálunk. Próbálunk vigyázni, hogy ne terjedjen tovább, a játékosok pedig nagy erőfeszítéseket tettek a pályán, és nyilvánvalóan az immunrendszerük is szenved. Dayot Upamecano rosszul érezte magát az Anglia elleni meccs után. Ez megtörténik, amikor ilyen megterhelés alatt vagy, a szervezeted ilyenkor legyengülhet, s hajlamosabb leszel megfertőződni a vírusok által” - mondta Deschamps.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés