Hirdetés

A vesztes hollandokat gúnyolták az argentin focisták - szomorú kép

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Argentína tizenegyes párbajban győzte le a hollandokat a katari foci-vébén. Az viszont kérdéses, hogy a meccs után tanúsított magatartásuk alapján az erkölcsi győzelmet is ők zsebelhetik-e be.

Az argentin játékosok, miután 4-3-ra győztek a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzés 2-2-es döntetlenre végződött hosszabítása utáni büntetőpárbajban a Loszaíl Stadionban.
Az argentin játékosok, miután 4-3-ra győztek a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzés 2-2-es döntetlenre végződött hosszabítása utáni büntetőpárbajban a Loszaíl Stadionban. MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Drámai mérkőzést láthattak azok, akik követték a magyar idő szerint péntek esti Hollandia-Argentína találkozót. A spanyol bíró, Antonio Mateu Lahoz a világbajnokságok történelmének legtöbb sárga lapos figyelmeztetését szórta ki egy mérkőzésen. A játékvezető összesen 17-szer mutatta fel a sárga lapot, ebből kétszer ugyanannak a játékosnak – Denzel Dumfries a tizenegyespárbaj során kapta meg a másodikat, így ő egy kiállítással is „gazdagabb lett” - emlékeztet a sportal.hu.

„Nem így kellett volna befejeződnie ennek a meccsnek. Nem akarok a játékvezetőről beszélni, mert megbüntetnének, de az emberek látták, hogy mi történt. Féltünk a mérkőzés előtt, mert tudtuk, hogy milyen. A FIFA-nak ki kell vizsgálnia, nem adhatnak egy ilyen mérkőzést egy hozzá hasonló játékvezetőnek” – ezt a mérkőzés legjobbjának megválasztott Lionel Messi nyilatkozta. „Van Gaal azt mondta, hogy jól játszanak, de mindössze annyit tett, hogy feltolta a magas játékosait, akikre aztán felívelték a labdát” - tette hozzá.

Az argentin Lionel Messi, miután 11-esből megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzésen a Loszaíl Stadionban.
Az argentin Lionel Messi, miután 11-esből megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzésen a Loszaíl Stadionban. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

A mérkőzés végeredménye a rendes játékidőn belül 2-2 lett, ezután következett a 11-es párbaj. Ezen Argentína mind a négy büntetőjét belőtte, a hollandok alulmaradtak a párharcban, így a kék-fehér csíkos együttesben játszók jutottak be az elődöntőbe, ahol Horvátország lesz az ellenfelük.

A találkozó végén azonban egészen szokatlan dolog történt: a földre rogyó hollandokat az argentin játékosok jól láthatóan, sportszerűtlen módon gúnyolták ki:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés