Hirdetés

Leesik az állunk, ennyi pénzt keres valójában Vilmos herceg

Nap Híre portré Nap Híre

Rengeteg volt a tavalyi bevétele a brit trónörökösnek.

Tavaly 23 millió fontra (10 milliárd forint) rúgott a walesi herceg vagyonából származó összjövedele, ami a legfrissebb vagyonnyilatkozatából derült ki. A 42 éves Vilmos herceg trónörökösként jogosult a cornwalli hercegség birtokának többletnyereségére, és a teljes összeget megkapta 2023-24-ben, az első teljes pénzügyi évben, amikor Cornwall hercegévé vált, édesapja királlyá koronázása után.

A cornwalli hercegség Nagy-Britannia egyik legnagyobb és legrégebbi földbirtoka, amelyet 1337-ben III. Eduárd hozott létre fia és örököse, a Fekete Hercegként ismert Eduárd herceg és minden későbbi örököse támogatására. Anglia és Wales 23 megyéjére terjed ki, és magában foglalja az Oval krikettpályát és 67 000 hektárnyi Dartmoor területet is.

A befolyt pénzből Vilmos, Katalin és három gyermekük, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg hivatalos, jótékonysági és magánéletét finanszírozzák - írja a Blikk Rúzs.

Először Vilmos csak 6 millió fontot (közel 3 milliárd forint) kapott a hercegségtől, mivel a pénzügyi év felénél elhunyt királynő halálával ő lett Cornwall hercege, és a hercegség azt is kérte, hogy a birtok mindennapos működtetése miatt tartson meg egy extra részt. Most már viszont a teljes bevételt elteheti, emellett pedig számos befektetése van, sok pénz folyik be a bankszámlájára.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés