Hirdetés

Agyonütött az áram egy 10 éves kislányt Hajmáskéren

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Gondatlanul végezte el munkáját a villanyszerelő, ez okozhatta a hajmáskéri tragédiát.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a villanyszerelőt, akinek gondatlan munkája miatt egy tízéves kislány vesztette életét.

Az 52 éves villanyszerelő tavaly vállalta el egy hajmáskéri ház villamoshálózatának felújítását, ám nagy hibát vétett a férfi. Miután szétszereléskor nem jelölték meg a korábbi azonos színű vezetékeket, visszakötéskor felcserélték azokat. A fordított vezetékbekötés, és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a ház fűtésrendszere és a gázvezeték hálózati feszültség alá került.

A munkát irányító vádlott abban hibázott és járt el gondatlanul, hogy nem végzett teljes körű szerelői ellenőrzést, és így nem fedte fel az érintésvédelem hibáját.

Néhány nappal a szerelési munkák befejezését követően a család tízéves kislánya rövid időre egyedül maradt és fürdés közben az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fém polchoz érve, halálos áramütést szenvedett. Hiába ért haza az édesanya és hiába értek ki gyorsan a mentők, nem tudták már megmenteni a kislány életét.

Az ügyészség a villanyszerelővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, és a villanyszerelői szakmától történő határozott idejű eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés