Hirdetés

Itt a kormány bejelentése a rettenetes viharról

Nap Híre portré Nap Híre

A katasztrófavédelemhez több ezer bejelentés érkezett, az államtitkár azt mondta, sikerült megvédeni az embereket.

Az elmúlt napokban már-már apokaliptikus volt az időjárás Magyarországon, de mostanra megnyugodott a légkör, úgy tűnik, végre visszatér a nyár.  

Most sajtótájékoztatót tartottak a viharokkal és a károkkal kapcsolatban. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette, hogy szélsőséges időjárási helyzetben is sikerült megvédeni az emberek életét és vagyonát - írja az MTI.

Rétvári Bence közölte: az állam felkészült a rendkívüli helyzetekre, a költségvetésben 2,6 milliárd forintos vis maior keret áll rendelkezésre, amelyre az önkormányzatok a káreseménytől számított hét napon belül tudják benyújtani az igényeket.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára beszámolt arról, hogy a katasztrófavédelemmel való folyamatos kapcsolattartás alapján sem a vármegyékben, sem a fővárosban nem állt elő olyan helyzet, hogy védelmi bizottsági ülést kelljen összehívni.

Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ismertette: a katasztrófavédelemhez a viharos időjárás miatt 7595 bejelentés érkezett, ezek közül 5491 volt beavatkozást igénylő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés