Hirdetés

Jégesővel és széllel robog felénk a vihar - itt fog leszakadni az ég

Garai Kitti portré Garai Kitti

Csütörtökön kettészakítja az országot az időjárás: míg egyik felén végre megérkezik a tavasz, addig a másik felén megint viharokra kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma gomolyfelhős idő várható általában több órás napsütéssel, azonban helyenként zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Azt írták, erre az ország északkeleti tájain van a legnagyobb esély.

Az északias szél a Dunától keletre megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul. Késő este 8, 13 fok közötti hőmérséklet várható.

Erre a három vármegyére adtak ki figyelmeztetést zivatarok miatt

Hivatkozás másolása

Csütörtökön Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok zivatarveszély miatt. Mint írták, napközben elsősorban az Alföld középső és északkeleti részén labilizálódik némiképp a légkör, és alakulhat ki néhol zivatar. Az esetleges erősebb gócokat intenzív csapadékhullás, szélerősödés és kisebb méretű jégeső kísérheti. Az esti órákra mindenütt lecsengenek a zivatarok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés