Hirdetés

Mindent letarol a vihar, az egész országra kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, csütörtökön és pénteken még számíthatunk viharokra, aztán szombattól egy anticiklon forró, afrikai levegőt sodor fölénk, a jövő hét közepére pedig 33-38 fokkal beköszönt az idei nyár eddigi legforróbb időszaka.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunántúl északnyugati részén tartósabban felhős lehet az ég, másutt általában több órára kisüt a nap a gomolyfelhő-képződés mellett, ami a déli óráktól már inkább a Dunától keletre lesz erőteljes. Ott többfelé, nyugatabbra elvétve alakulhat ki zápor, zivatar, melyet felhőszakadás is kísérhet.

Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, amit néhol erős, zivatar környékén akár viharos széllökés kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között várható. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzésben azt írták, Nyugatról kelet felé egyre többfelé alakulnak ki zivatarok. Eleinte főként az Észak-Dunántúlon, Északi-középhegységben, majd a középső országrészben, Duna vonalában számíthatunk zivatarokra. Napközben a Dunától keletre több helyen (legnagyobb számban az északkeleti harmadban) várható zivatarok kialakulása. 

Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés kísérheti. Felhőszakadás miatt a fél országra kiadták a riasztást. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés