Hirdetés

Szörnyű vihar közelít, már csak óráink vannak hátra - itt a riasztás

Nap Híre portré Nap Híre

Rengeteg esőt kapunk a nyakunkba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a réteges felhőzet az északkeleti harmadban és Sopron térségében maradhat meg legtovább, másutt szűrt napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől mindenütt beborul az ég. 

Késő délutánig csak néhol fordulhat elő gyenge eső, szitálás, ezt követően viszont már egyre több helyen várható csapadék. A délies szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 25 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad az idő. Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a riasztást

Szerdára virradó éjszaka elsősorban az éjféli óráktól előbb a Dél-Dunántúlon, majd reggelig keletebbre a Dél-Alföldön is kialakulhatnak zivatarok. A zivatarokat jellemzően intenzív csapadék (5-20 mm), erős, viharos (60-80 km/h) széllökések kísérhetik. Megjegyezték: az északi országrészben ma estétől szerda reggelig jelentős mennyiségű eső eshet, területi átlagban 10-15 mm, de lokálisan akár 20 mm feletti csapadékösszeg is összejöhet.

Szerdán napközben a Dunántúlon, annak is inkább a nyugati és középső részein alakulhatnak ki kevés helyen zivatarok az éjszakaihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a 7 napos időjárás-előrejelzés szerint a héten enyhe, de változékony őszi időnk lesz. Szerdán és pénteken több helyen előfordulhat eső, a szél pedig többnyire élénk, olykor viharos lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés