Hirdetés

Jön a vihar, fél országot elmossa az eső

Nap Híre portré Nap Híre

Visszatér az ősz, de szerencsére nagy lehűléstől nem kell tartanunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több hullámban, főként a középső és a nyugati országrészben számíthatunk esőre, záporesőre, néhol az ég is megdörrenhet.

Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat. Az eleinte még sokfelé erős déli, délnyugati szél fokozatosan veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között, de a tartósan csapadékos területeken 17 és 20, a Tiszántúlon 26 és 28 fok között alakul.

Kiadták a riasztást

A veszélyjelzésben azt írták, szombaton napközben a Dunántúl keleti felén, valamint a Duna-Tisza közén az eső mellett - elsősorban a késő délutáni, esti órákban - beágyazott zivatarok kialakulására is számítani lehet. Megjegyezték azt is, hogy szombaton napközben a délnyugati megyékben rövid idő alatt a lehullott csapadék mennyisége lokálisan meghaladhatja a 20-40 mm-t. 

A héten megint megbolondult az időjárás: több helyen is megdőlt a melegrekord pénteken, Tiszaalpáron volt a legmelegebb, 30,3 Celsius-fokot regisztráltak délután.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés