Hirdetés

Most közölték a meteorológusok: órákon belül lecsap a kegyetlen vihar

Nap Híre portré Nap Híre

Ma sem ússzuk meg szárazon, a déli óráktól ismét záporok, zivatarok jönnek, amelyeket felhőszakadás kísérhet. A meteorológusok az egész országra figyelmeztetést adtak ki.

Pénteken a napsütés mellett ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és a déli óráktól újból nő a záporok, zivatarok számossága, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű a legkevesebb helyen csapadék, majd este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam - írja a HungaroMet az előrejelzésében.

 A zivatarokat leszámítva többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Pénteken a zivatartevékenység súlypontja már jellemzően a Dunától keletre eső területekre helyeződik, azonban néhány cella a Dunántúlon is előfordulhat.

A zivatarokat - főként keleten - felhőszakadás (>25-35 mm, néhol >50 mm sem kizárt), viharos (~60-70 km/h) széllökés, illetve jégeső (~1-2 cm) is kísérheti.

Milyen idő lesz a hétvégén?

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, a hétvégén visszatér a kánikula: Péntek délután még többfelé lehet zápor, felhőszakadással kísért zivatar, de a hét végén már csak elvétve kell erre készülni. Visszatér a kánikula, és a sok napsütés mellett vasárnap már 31-37 Celsius-fok között alakulnak a maximumok. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés