Hirdetés

Irgalmatlan vihar fog lecsapni az országra, felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel érkezik

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyon kemény időjárásra számíthatunk ma is, a meteorológusok az egész országra kiadták a riasztás, és van, ahol másodfokú figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadás veszélye miatt. Többfelé, több hullámban számíthatunk zivatarokra.

A HungaroMet előrejelzése szerint csütörtökön a fátyolfelhők mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, időszakosan erősen felhős körzetek is előfordulnak. Többfelé, több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, amelyeket főként felhőszakadás kísérhet, de jégeső és viharos széllökések is lehetnek. 

A zivatarokat leszámítva gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Az egész országra kiadták a riasztást a meteorológusok

Csütörtök reggelig, délelőttig elsősorban a Dunántúlon, annak is főként a délnyugati, nyugati felében képződhetnek újra várhatóan többfelé zivatarok, ezek környezetében helyenként felhőszakadás (> 30 mm), néhol jégeső (jellemzően 2 cm alatti átmérővel), viharos (60-80 km/h) széllökés kialakulhat. A Dunától keletre is van esély helyenként zivatarokra a fenti kísérőjelenségekkel.

Csütörtökön a nap további részében tovább folytatódik a zivatartevékenység és a nap előrehaladtával többfelé lehet számítani az előfordulásukra. A zivatarokat felhőszakadás (> 30 mm) kísérheti, egyes területeken 50 mm feletti csapadékra is van esély az intenzív vagy az ismétlődő zivatarokból. A zivatarokhoz néhol jégeső (1-3 cm), illetve viharos (60-80 km/h, egy-egy helyen 80-90 km/h) szél is társulhat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés