Hirdetés

Ijesztő fotón az elsötétülő táj, brutális széllökésekkel pusztított a vihar Baján

Nap Híre portré Nap Híre

Nyarat megszégyenítő látvánnyal vonul végig az országon a hazánkat elérő hidegfront.

Az Időkép arról számolt be péntek délután, hogy hirtelen feltámadó széllel, illetve durva peremfelhőkkel vonul végig az országon a hidegront. A hidegfront útját erős széllökések, záporok, néhol zivatarok kísérik. A Duna déli szakaszán, Bajától északra pedig több helyen is megdörrent az ég.

Az elmúlt 24 órában egyébként az ország egyetlen pontja sem maradt csapadék nélkül: a legtöbb eső hazánk északi felén hullott, sok helyen 30-40 mm is, de volt, ahol 60 mm-nél is többet rögzítettünk. Tarnaszentmárián már 63 mm-t mért a műszer.

A front vonulását hirtelen feltámadó szél kíséri. A meteorológusok kiemelték, hogy a Balaton utána Baján is 100 km/óra feletti lökést mértek, egészen pontosan 111 km/órásat.

Már reggel beszámoltunk róla, hogy széllel, jégesővel és rengeteg esővel érkezik meg a hidegfront az országba. Széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém, Somogy, Tolna, Baranya, Fejér és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután.

(Kezdőkép: Időkép/Davosov)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés