Hirdetés

Videón minden Leverkusen-szurkoló életének leggyönyörűbb pillanata

Nap Híre portré Nap Híre

Nem tudjuk könnyek nélkül megnézni.

A 120 évvel ezelőtt alapított Bayer Leverkusen még sosem nyert német bajnokságot. Volt, hogy az utolsó fordulóban maradt le róla, volt, hogy egy szezon három versenysorozatában lett második. A gyógyszergyáriak sokszor voltak a Bundesliga top3 csapata között, de a bajnoki cím végül sosem jött össze nekik.

Most viszont összejött, nem is akárhogy: a Leverkusen ebben a szezonban eddig nem kapott ki tétmeccsen, történelme első bajnoki címét nyerte meg a Werder Bremen 5-0-ás legyőzésével és a Bayern München 11 szezon óta tartó hegemóniáját megtörve.

A Bayer Leverkusen szurkolói elözönlötték a pályát, miután 120 éves csapatuk megnyerte történelme első bajnoki címét
A Bayer Leverkusen szurkolói elözönlötték a pályát, miután 120 éves csapatuk megnyerte történelme első bajnoki címét Forrás: Bayer Leverkusen FB

A játékosok érdeméből mit sem von le, hogy a Leverkusennél már a tavalyi szezonban elképesztő teljesítményt nyújtó Xabi Alonso személyében 

korszakos edző születésének vagyunk tanúi.

Ráadásul Xabi, akit a Bayern München és a Liverpool is csábított, úgy döntött, hogy még egy szezont marad a Leverkusennél, így jövőre a Bajnokok Ligájában is bizonyíthat csapatával és a tündérmese egy évig még folytatódhat. De addig még a Leverkusen a Bundesliga-győzelem után megküzdhet az idei Európa Ligáért és a német kupáért is. Ám akármit hoz még ez a szezon és a következő, ezt a pillanatot egyetlen Leverkusen-szurkoló, sőt egyetlen futballszurkoló sem felejti el soha:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés