Hirdetés

(18+) Döbbenetes videó: Kamerák előtt szúrták nyakon az ellenzéki politikust

Nap Híre portré Nap Híre

Sürgősségi műtétet hajtottak végre Szöulban Li Dzse Mjung dél-koreai ellenzéki vezetőn, miután keddi puszani látogatásán egy ismeretlen férfi késsel megsebesítette a nyakán.

A Demokrata Párt vezetőjét a merénylet után egy közeli kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, majd helikopterrel a szöuli országos egyetemi kórházba vitték tovább, és ott végezték el a sürgősségi műtétet.

A rendőrség és a mentők közlése szerint a politikus az első percekben erősen vérzett, de végig eszméleténél maradt, és állapota nem volt kritikus. Li egy épülő új repülőtéren tett látogatást Puszanban. A támadó férfi, aki autogramkérőként férkőzött a közelébe, akkor sebesítette meg, amikor Li befejezte a szemlét.

A közösségi médiára felkerült videókon látható, hogy a támadót, akin papírkorona volt "Li Dzse Mjung vagyok" felirattal, többen üldözőbe vették, majd elfogták, a rendőrség pedig a helyszínen letartóztatta - adta hírül az MTI.

A merénylő a rendőröknek nem volt hajlandó elárulni a nevét és azt sem, hogy miért követte el tettét - írta a Yonhap hírügynökség. A rendőrség később közölte, hogy a férfi 1957-ben született, a vezetékneve Kim, és egy 18 centiméter hosszú pengéjű, online vásárolt késsel követte el a merényletet. Bevallotta, hogy meg akarta ölni a politikust. Gyilkossági kísérlet címén emelnek ellene vádat - tették hozzá.

Egy név nélkül nyilatkozó kórházi illetékes elmondta: az volt a szerencse, hogy a szúrás nem a fő nyaki ütőeret érte, mert akkor Li a helyszínen elvérzett volna.

A Demokrata Párt közleményében "Li elleni terrorista támadásnak" minősítette a történteket, hozzátéve, hogy az "súlyos fenyegetést jelent a demokráciára", és felszólította a rendőrséget, hogy az incidenst gyorsan és alaposan vizsgálja ki.

Jun Szok Jol dél-koreai elnök kifejezte aggodalmát Li állapota miatt, és szintén felszólította a hatóságokat, hogy alaposan vizsgálják ki az esetet. Li, aki pártja jelöltjeként indult a 2022-es elnökválasztáson, csak kis különbséggel maradt le a győztes Jun Szok Jol mögött.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés