Hirdetés

Veszélyben a Forma-1 hétvégi futama

Garai Kitti portré Garai Kitti

Vasárnap rendezték meg a Forma-1 idei szezonjának első megmérettetését Bahreinben. A következő futam ezen a hétvégén indulna Dzsiddában, ám a szervezők komoly döntés előtt állnak, ugyanis veszélybe került a verseny helyszíne, miután egy rakétatámadás kellett elhárítani a közelben. A Forma-1 vezetői hétfőn bejelentették, figyelemmel kísérik az eseményeket, de egyelőre nem törlik a versenyt.

A Reuters cikke nyomán a Motorsport arról számolt be, a szaúdi vezetés vasárnap este közölte, hogy elfogott és megsemmisített egy ellenséges légi célpontot, amely a Vörös-tenger partján fekvő Dzsidda városa felé tartott.

Szaúd-Arábia és Irán között feszült a helyzet, egy Iránnal szövetséges szélsőséges csoport korábban megtámadta az Aramco egyik elosztóüzemét Dzsiddában, miután egy másik régióban energiaellátó intézményeket is támadás alá vontak.

Az Arab Koalíció szóvivője elmondta, 106 robbanóanyaggal megrakott hajót semmisítettek meg, amelyek veszélyt jelentettek a hajózási szabadáságra a Vörös-tenger déli részén, továbbá a szaúdi légierők kilenc drónt fogtak el és hatástalanítottak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés