Hirdetés

Hatalmas veszély miatt adtak ki riasztást a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Három vármegyében is ónos eső jöhet. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délelőtt szakadozott felhőzet lehet felettünk, délutántól vastagszik a felhőtakaró. Napközben helyenként, késő délutántól szórványosan várható csapadék. 

Hazánk északkeleti felén, harmadán főként hó, havas eső, máshol egyre inkább eső valószínű. Többfelé megélénkül a délnyugati, déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Kiadták a riasztást, nagy veszély leselkedik a magyarokra 

A hétfőre virradó éjszaka folyamán a Bakony környékén, illetve a Kisalföld egyes részein gyenge ónos eső valószínű.

Megjegyezték azt is, hogy a  hétfőre virradó éjszaka folyamán és napközben újabb hullámban érkezik csapadék. Előbb az Észak-Dunántúlon, majd a keleti, északkeleti területeken fordulhat elő helyenként gyenge havazás, hózápor is. Ezek mentén lepel - 1-2 cm hó hullhat, ami nappali órákban olvadozni fog. Hétfő éjjel az Északi-középhegységben és annak környezetében tartósabb havazás kezdődik.

Mint azt a naphire.hu is megírta, egész héten ilyen változékony időre számíthatunk. A hét elején többfelé kell esőre, egyes helyeken hóra számítani, majd kiderül az ég és csökken a hőmérséklet, a hét második felében pedig ismét borultabb és enyhébb időre van kilátás

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés