Hirdetés

Elszabadult a pokol a mogyoródi HÉV-állomáson, egy putyinos póló miatt esett egymásnak négy férfi

Nap Híre portré Nap Híre

A Pest vármegyei vizsgálók befejeztek egy 2022-es élet elleni ügyet. Vitából verekedés, majd életveszélyes sérülést okozó visszavágó lett. Négy férfi ellen javasolnak vádemelést.

A mogyoródi HÉV-állomás közelében, 2022. május 1-jén 10 óra körül került konfliktusba három férfi, a vita az egyikük által viselt, egy külföldi politikai vezetőt ábrázoló póló (a 24.hu információi szerint egy, az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint ábrázoló pólóról lehet szó) ellen emelt kifogással kezdődött. A szóváltás dulakodásba, bántalmazásba fordult, ketten voltak egy ellen, az 58 éves férfi komoly sérülések nélkül megúszta a támadást, ám néhány órával később már súlyos állapotban kellett kórházba vinni - írják a police.hu oldalon.

A helyszín ugyanaz volt, csak az időpont tért el a két ellenérdekű fél következő összecsapását illetően. Az 58 éves férfi fiaival érkezett az állomás közelébe, ahol korábbi támadóival találkoztak. A szócsata újból fizikai erőszakkal párosult, a résztvevők ütötték-verték, akit értek. Testszerte ökölcsapások, rúgások záporoztak, baseball ütő suhant, a 44 és a 38 éves külföldit az sem érdekelte, hogy ellenfeleik magzatpózban a földön kuporogva, vagy éppen feltartott karjukkal védekezve próbálták túlélni. Végül a riasztott rendőri egységek vetettek véget a verekedésnek.

Az 58 éves apának eltört a bordája, a szemüregcsontja, az orrcsontja és légmelle keletkezett, mindkét fia, valamint az egyik külföldi zúzódásokkal, 8 napon belüli sérülésekkel úszta meg a történteket, a másik külföldi résztvevőnek a karja tört.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette – az időközben elkészült orvos szakértői vélemény alapján – életveszélyt okozó testi sértés bűntettével egészült ki. Előbbivel az 58 éves apát és egyik fiát, utóbbival a 44 és a 38 éves külföldi férfiakat gyanúsították meg. Kihallgatásukon tagadták a bűncselekmény elkövetését.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés