Hirdetés

Borzalmas titok a salgótarjáni üzemben: Mit művel a dél-koreai tulajdonos?

Nap Híre portré Nap Híre

Az üzem munkavállalói tehetetlenek az ügyben.

Hatalmas a botrány Salgótarján Bumvhun akkumulátorgyárában, ugyanis szervezetten érkeznek az elbocsátott magyar dolgozók helyére az ázsai vendégmunkások. Az ATV Híradó riportjából kiderült, hogy a vendégmunkásokat a dél-koreai cég szállásolja el, illetve az utazásokat is biztosítja. 

Bár a gyár magyar dolgozói nem szívesen nyilatkoztak a riportereknek, de név nélkül egy férfi elmondta, hogy folyamatosan cserélik le a koreai gyárban a magyar munkásokat, most éppen Vietnámból érkeztek vendégmunkások. Azt is megemlítette, hogy egyre több magyar munkavállalót utasítanak el, mondván, nincs munkalehetőség a cégnél.

A gyár egyik korábbi munkavállalója pedig arról számolt be kamerák előtt, hogy tisztességesen ledolgozott majdnem egy évet az üzemben, majd egyik napról a másikban közölték vele, hogy "köszönik szépen, ennyi volt a munka", és fel is bontották vele a szerződést.

A térségben élő parlamenti képviselő szerint tavaly kezdődött ez a folyamat. "Az történt, hogy a magyar munkavállalók elkezdték betanítani a külföldi munkavállalókat és amikor ezzel végeztek január elején és visszatértek a leállásból, vagyis kezdődött az év, akkor közölték az emberekkel, hogy nincs munkájuk, véget ért, köszönik nekik szépen" - mondta Berki Sándor, a Párbeszéd-Zöldek országgyűlési képviselője, aki szerint törvényi garancia kellene arra, hogy a magyar munkavállalók élvezzenek elsőbbséget a külföldi vendégmunkásokkal szemben. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés