Hirdetés

Milliókért vette meg barátja élettársát, majd vascsővel ölte meg a cimboráját

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Nagyon csúnya véget ért egy vita két barát között Csongrád-Csanád vármegyében.

A vádirat szerint egy férfi segített a barátjának a tanyáján a gazdálkodásban. A vádlott, aki segített és a tanyatulajdonos élettársa között 2021 év elejére érzelmi viszony alakult ki.

A két férfi megállapodott egymással, hogy 3,5 millió forintért elengedi a nőt a vádlottal. A pénzátadásra 2021. április 24-én került sor azzal, hogy a részleteket később beszélik meg.

A tanyatulajdonos és a nő között azonban még aznap vita alakult ki, melyet követően a nő a közös gyermekükkel elment az ingatlanból, majd felhívta a vádlottat, aki ezután autóval a tanyára ment.

A tanya udvarán újabb vita alakult ki, amikor a sértett közölte a vádlottal, hogy csak akkor viheti el az élettárását, ha további 1 millió forintot fizet, majd dulakodni kezdtek.

A verekedés során a vádlott felkapott egy vascsövet és azzal a barátját kétszer úgy fejbe ütötte, hogy a férfi még a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A vádlott ezt követően üzenetet küldött a nőnek, hogy még ne menjen haza, majd a holttestet letakarva, átkötözve a vascsővel együtt a gépkocsi csomagtartójába tette és azokat ismeretlen helyre rejtette. A vádlott a vérnyomokat is megpróbálta eltüntetni, ruháit is elégette.

A vádlott ezután megállapodott a nővel, hogy a hatóságokat félrevezetik, és elhitetik velük, hogy a sértett nem halt meg, önszántából ment el otthonról és haragosai találták meg. 

Ennek érdekében a vádlott a halott férfi telefonjáról és nevében hamis üzeneteket küldött a nőnek azzal, hogy őt elkapták, ne szóljon a rendőröknek. 

Mintegy két hét elteltével a vádlottal egyeztetve a nő bement a rendőrségre és bejelentést tett valótlanul, hogy az élettársa horgászni ment, majd ismeretlen helyre távozott, amit a körözési eljárásban tanúként többször  is megismételt.

Az ügyészség a férfit emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntett elkövetésével, míg a nőt bűnpártolás vétségével vádolja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés