Hirdetés

Varga Mihály megsértődött Orbán Viktorra Nagy Márton miatt?

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, a keddi Magyar Közlönyből derült ki, hogy módosult a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet és a kormány ügyrendjéről szóló kormányhatározat. A rendelet szerint az eddigi öt, kormányon belül működő kabinetből négy marad meg, a gazdasági kabinetet pedig Varga Mihály pénzügyminiszer helyett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni.

Varga Mihályt csütörtök reggel egy sajtótájékoztatón arról kérdezték, hogy mi a véleménye arról, hogy a gazdasági kabinetet nem ő, hanem Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni.

Varga Mihály úgy fogalmazott: a csapatjátékban mindig az edző határozza meg a stratégiát, a taktikát. "A játékosokat nem szokták megkérdezni, miért az a kapus, vagy a védő, vagy éppen a középpályás. Ugyanígy dolgozik egy kormány is, van egy kormányfő, a miniszterelnök határozza meg a kereteket" - válaszolta az atv.hu kérdésére. 

Hozzátette, a gazdaság nehéz időszakon megy keresztül, szűkösebbek a források, ezeket hatékonyabban kell elosztani. A miniszter ezért a legfontosabbnak azt nevezte, hogy az államháztartási hiány és az adósság csökkenjen. Amíg ez a kiemelt cél, és a miniszterelnök számít a munkájára, addig ezt végezni fogja, mondta.

Élni fogok a vétójogommal, ha azt látom, az államadósság vagy a költségvetési hiány veszélyben van

– közölte.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés