Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett Varga Mihály, kiderült mitől függ a januári nyugdíjemelés összege

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Pénzügyminisztérium csütörtökön közölte azt a fontos információt, miszerint a kormány a januári nyugdíjemelés mértékének megállapításához a szankciós infláció várható alakulását vizsgálja.

Varga Mihály pénzügyminiszter nemrég a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy a Gazdasági Kabinet hétfői ülésén a nyugdíjemelésről tárgyaltak. Akkor kiemelte, januártól újabb nyugdíjemelés várható.

Korábban 5,2 százalékos nyugdíjemelést irányoztak elő, azonban mindez függ a szankciós infláció várható alakulásától is. A kormány továbbra is elkötelezett a nyugdíjasok védelmében: a szankciós infláció miatt idén már három alkalommal  fizettünk nyugdíj-kiegészítést, a gazdasági növekedésnek köszönhetően idén is tudtunk nyugdíjprémiumot fizetni - közölte a Pénzügyminisztérium az atv.hu-val.

A januári nyugdíjemelés mellett jövőre is biztosítjuk a 13. havi nyugdíjat, és a rezsicsökkentés fenntartásával is segítjük a nyugdíjasokat

- közölték, majd hozzátették: amint a kormány pontos döntést hoz, tájékoztatni fogják a közvéleményt is. Az már korábban ismert volt, hogy a kormány ebben a hónapban fogja felülvizsgálni a júliusban elfogadott jövő évi költségvetést, így a jövőre tervezett 5,2 százalékos nyugdíjemelés mértékét is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés