Hirdetés

Rendkívüli hír érkezett a nyugdíjjal kapcsolatban, ez sokakat érint

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Idén már kétszer volt nyugdíjemelés Magyarországon és úgy tűnik, hogy a kormány továbbra is segíteni szeretne az időseknek, mivel a hírek szerint a jövő év elején újabb nyugdínemelést szeretnének bevezetni, azonban ennek a pontos értéke még nem ismert.

Egyes információik szerint ez lehet az utóbbi évek egyik legnagyobb nyugdíjemelése. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter korábban 13 százalékot prognosztizált, de a szakértők szerint ez kevés lesz. 

Január és február kiemelten fontos hónapnak ígérkezik a magyar nyugdíjasoknak, az elszálló infláció miatt ugyanis jelentős emelésre számíthatnak. Ezt hétfő délután Varga Mihály pénzügyminiszter is megerősítette - írja az Index.

Januártól újabb nyugdíjemelés várható, februárban érkezik a 13. havi ellátás. Azon dolgozunk, hogy a szankciós válságban is megvédjük a nyugdíjak értékét

- fogalmazott hétfőn a közösségi oldalán a pénzügyminiszter. Azonban pontos számokat nem közölt, így az még nem ismert, hogy mekkora lehet az emelkedés januárban. Ugyankkor kiemelte, a kormány célja egyértelmű: meg akarják őrizni a nyugdíjak reálértékét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés