Hirdetés

Kegyelmi botrány: Varga Judit körül is egyre nagyobb a homály

Nap Híre portré Nap Híre

A kegyelmet Novák Katalin adta K. Endrének államfőként, azonban nem ő az egyetlen kulcsszereplője a botrányos ügynek.

Varga Juditnak is köze van a botrányhoz, ugyanis a kegyelmi kérelmeket a mindenkori igazságügyi miniszter terjeszti fel a köztársasági elnöknek, és tavaly még ő volt aigazságügyi miniszter, amikor Novák Katalin megkapta a felterjesztést, amit ő maga pozitívan bírált el.

A történetben eddig kisebb figyelmet kapott Varga Judit, ám a Telex egy hete próbálja szóra bírni a volt igazságügyi minisztert, ám mindeddig sikertelenül. A lap kiemelte, ha Varga miniszterként nem írta volna alá a köztársasági elnök döntését, akkor az elnöki kegyelem egész egyszerűen nem lett volna érvényes. 

Ez pedig azt jelenti, hogy megakadályozhatta volna azt, hogy K. Endre kegyelmet kapjon. 

Varga egyébként tavaly nyáron lemondott a miniszteri posztjáról, ám nem Novák kegyelmi döntése miatt, hanem azért, mert a Fidesz fontos szerepet szán neki az idei európai parlamenti választáson, ugyanis ő lesz a Fidesz-KDNP listavezetője. A lap kiemelte, hogy Varga fontos szerepére utalhat az is, hogy a napokban telefonos közvélemény-kutatással mérték a szakemberek az ő vélt felelősségét is a botrányos kegyelmi ügyben.

Az ellenzék és sok szakértő neki a botrán miatt befellegzett Novák Katalin politikai karrierjének, akkor is, ha hivatalban marad és nem mond le a posztjáról. A Telexnek Török Gábor úgy fogalmazott, hogy Varga Judit politikai kárát még nem látja világosan, de minden bizonnyal hátrébb kell a Fidesznek léptetnie és nem lepődne meg, ha végül mégsem Varga vezetné a párt EP-listáját júniusban.

A lap kiemelte azt is, hogy Varga Judit körül napok óta teljes a hírzárlat, hiába keresték, nem kíván nyilatkozni, és a nyilvánosságban sem kommentálta az ügyet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés