Hirdetés

Váratlan fordulat: Annyit ivott, hogy semmire sem emlékszik a Klauzál téri gyilkosság gyanúsítottja

Nap Híre portré Nap Híre

A férfinak egy társa is volt.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, múlt csütörtökön éjfél után egy holttestet találtak a VII. kerületi Klauzál téren. A józsefvárosi rendőrök 11 órás hajtóvadászatot követően a Rákóczi téren dél körül fogták el a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. 

A 24.hu hétfőn pedig arról számolt be, hogy 

letartóztatták azt a 30 éves ukrán állampolgárságú B. Ferencet, aki csütörtök éjszaka halálra vert egy 48 éves férfit a Klauzál téren.

A lap kérésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kiemelte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, és a férfi eljárásban való jelenlétének biztosításának érdekében rendelte el a gyanúsított letartóztatását harminc napra. A gyanúsított és a védője fellebbezett, így a végzés nem végleges.

A férfi azt mondta, hogy annyira ittas volt, hogy semmire sem emlékszik a történtekből.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a 30 éves férfi a gyilkosság éjszakáján pénzt követelt az áldozatától, de mivel azt nem kapott, így súlyosan bántalmazta, majd elvett tőle ötezer forintot. Az életvédelmi nyomozók halált okozó testi sértés és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették. A gyanúsított nem tett vallomást az elfogása után. A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta B. Ferencet.

Közben az is kiderült, hogy a férfinak egy társa is volt, aki tétlenül végignézte az áldozat bántalmazását, majd az elkövetővel együtt elmentek borozni a megszerzett pénzből. Az életvédelmi nyomozók a 46 éves férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt indítottak büntetőeljárást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés