Hirdetés

Elképesztő dolog történik Budapesten

 portré

A fantasztikus látványvilágú Van Gogh -The Immersive Experience Budapestre érkezett, bemutatva a világ egyik legkedveltebb multimédiás művészeti élményét. 

Több mint 20 millió embert bűvölt már el ez a kiállítást világszerte, beleértve New Yorkot, Londont, Berlint és Szöult, ahol van Gogh lenyűgöző posztimpresszionista művei hódítottak. 

Vincent van Gogh (1853-1890) művészetét modern technológia segítségével mutatják be a BOK csarnok hatalmas termeiben, ahol a látogatók nem csak a művész alkotásaival ismerkedhetnek meg egyedülálló formában, hanem bepillantást nyerhetnek van Gogh életébe is lélegzetelállító vizuális megoldások segítségével.

Ez a kiállítás nem szokványos értelemben vett tárlat; nincsenek jelen az eredeti képek, hanem egy hatalmas, több teremből álló utazást kell elképzelni, ahol a látogatók teljesen elmerülhetnek a holland mester világában.

Elkalauzol a művész életébe, megmutatja az otthonát, mjad a hatalmas audiovizuális térben egy nyugágyon megpihenve csodálhatjuk a minket körbeölő művészetet. A vetítés fél óra alatt veszi sorra a műveket és a festő életét. Érdemes végigülni!

A kiállítás különleges élményt nyújt azok számára is, akik általában nem látogatnak hagyományos művészeti kiállításokat, és emlékezetes pillanatokat ígér a van Gogh rajongóknak.

Láthatóak lesznek a festő híres napraforgómezői, csillagos égboltjai, és még a hálószobájának ajtaja is megnyílik előttünk. Külön VR-szoba és egy stúdió is várja a látogatókat, ahol saját alkotásokat készíthetnek.

„Kilépünk a hagyományos keretek közül és forradalmi módon jelenítjük meg van Gogh világát. A holland festőművész legismertebb alkotásait technológiai eszközök segítségével keltjük életre, ezáltal a látogatók egy minden ízében 21. századi multimédiás élményben részesülhetnek. Ismerjük és értjük a mai generáció preferenciáit, tudjuk, hogy a felgyorsult világ új szokásokat alakított ki a kultúrafogyasztás területén is. Bízunk abban, hogy a Van Gogh – The Immersive Experience a fiatalokat is közelebb hozza a művészethez” - mondta el Dudi Bercovici, a Hadran Events ügyvezetője és a kiállítás szervezője.

A kiállítás nemzetközi sikere nyilvánvaló, Londonban például a tervezett három hónap helyett már két éve fogadja a látogatókat, az Egyesült Államokban, Atlantában pedig csak tavaly nyáron 600 ezer ember látogatta meg.

A Van Gogh - The Immersive Experience vár mindenkit február 2-től szeptember 1-ig a BOK Csarnokban. 

További információk és jegyvásárlás: https://vangoghbudapest.hu/

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés