Hirdetés

Durva változás jön a Balatonnál, rengeteg autóst érint

Garai Kitti portré Garai Kitti

Siófokon lesz nagy változás május közepétől.

Május 15-én életbe lép Siófokon a közterületi behajtási rendelet azon része, ami a Petőfi sétányon történő közlekedést szabályozza - írja az Infostart. Az intézkedésre azért van szükség, hogy a gyalogosforgalmat védjék, illetve hogy elkerüljék az esetleges baleseteket. 

A hónap közepétől a sétány területére behajtani kizárólag engedély birtokában lehet. A sétányon üzemelő vállalkozások áruszállításának segítése érdekében az önkormányzat két „szabad sávot” is kijelölt, e szerint a sétányra bárki behajthat reggel 6 és 9 óra között, valamint 13 és 16 óra között.

A két idősávon kívüli időszakban azonban kizárólag engedéllyel lehet a sétányon közlekedni, vagy gépjárművel tartózkodni. A sétányon leginkább esténként indul be az élet, ezért este 8 és reggel 6 óra között senki sem közlekedhet ott autóval. 

A behajtási tilalom figyelmen kívül hagyása szabálysértésnek minősül, amiért a rendőrség, illetve a közterület-felügyelő mérlegelési lehetőség nélkül helyszíni bírságot szab ki, vagy közigazgatási eljárást kezdeményez a gépjármű vezetőjével, vagy üzembentartójával szemben. A szabályszegés bírságtétele a vonatkozó jogszabályok szerint 30 ezer forint – hívják fel a figyelmet.

A rendelet előírásai alapján lehet behajtási engedély kérni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés