Hirdetés

Döbbenetes változás a Balatonnál

Nap Híre portré Nap Híre

Kedden reggel ünnepélyes keretek között átadják Siófokon a megújult vízleeresztő zsilipet és hajózsilipet, valamint a hozzájuk kapcsolódó közösségi teret.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint az új Sió-zsilip a vízügyi beruházások egyik legjelentősebbikének számít, a közönség előtt megnyíló, parkosított volt üzemi terület pedig Siófok új látványossága lesz - írta meg a hirbalaton.hu

A Balaton műtárgyainak nemrégiben lezárult fejlesztéséhez kapcsolódóan Siófok központi része nagyszabású tájépítészeti elemmel lett gazdagabb azzal, hogy a Sió-zsilip környezete közösségi térré alakult. A korábbi üzemi terület is megnyílik a nagyközönség számára. 

Idén nyáron más változás is lesz Siófokon

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, ezen a nyáron más szabályok vonatkoznak majd az éjfél után is nyitva tartó üzletekre a Balatonnál. Egy új rendelkezés szerint ugyanis több szabályt is be kell tartaniuk a siófoki üzleteknek az idei nyártól, ha éjfél és hajnali négy óra között is nyitva szeretnének tartani. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés