Hirdetés

Valamire készül az Orbán-kormány, Önt is érintheti

Nap Híre portré Nap Híre

Az Orbán-kormány április elején jelentette be az otthonfelújítási támogatását, ez pedig teljesen felforgathatja a piacot, legalébbis így vélekednek a szakértők. 

A kormány április elején jelentette be az új otthonfelújítási programot, amelyre 108 milliárd forintot szán a REPoweEU keretből. A legfontosabb különbség a korábbi, 2021/22-ben futó programhoz képest, hogy kizárólag energetikai hatékonyságjavításra használható fel az épületek egy jól definiált körénél, járásonként eltérő támogatási mértékkel. Szintén új elem, hogy a korábbi támogatási formákkal szemben, ezzel a lehetőséggel a gyermekkel nem rendelkezők is élhetnek – írja az Economx

A program részben támogatás, részben hitel formájában lesz elérhető: a vissza nem térítendő támogatási összeg maximuma függ attól, hogy melyik járásban történik meg a minimum 30 százalékos energiamegtakarítást eredményező beruházás. 

Az otthonfelújítási program révén az építőipar lendületet kaphat, ami a jelenlegi negatív trendből való kilábaláshoz nagyon szükséges. Az épületek felújításának anyagigénye miatt az alapanyag-gyártók kapacitáskihasználtsága javulhat, illetve az építési vállalkozók megrendelésállománya és munkaerőigénye is növekedésnek indulhat – írja a lap. A programnak azonban már pozitív hatása is lehet, az építőiparon kívül ugyanis az egész gazdaságot élénkítheti a befolyó addicionális áfa, szja, illetve a különböző járulékok és a társasági adón keresztül.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés