Hirdetés

Valami nagyon bűzlik a Karácsony-Vitézy meccs eredménye körül

 portré

A két jelölt rajongói önfeledten tetováltatják magukra kedvencük fejét, de közben egyre durvább dolgok derülnek ki a választás körülményeiről.

Mi is írtunk arról, hogy megtámadta a Kúrián a főpolgármester-választás végeredményéről szóló NVB-határozatot.

A mindössze 41 szavazattal újrázó Karácsony a Vitézy által kezdeményezett, június 14-ei újraszámlálást elrendelő döntés törvényességét támadta, mondván, a folyamat több szempontból sem felelt meg a jogállamisági feltételeknek. Vitézy pedig az NVB-nek azt döntését támadta, amely elutasította a IV. és a VII. kerületben új választás kiírásáról szóló kérelmét. Ő azért szerette volna e két kerületben megismételni a választást, mert szerinte az utolsó pillanatban a javára visszalépő fideszes Szentkirályi Alexandra nevét alig láthatóan húzták le a szavazólapokról.

Legalább 114 szavazóköri delegált állította tévesen, hogy a számlálásnál Vitézy Dávid kárára minősítettek érvénytelennek szavazatokat, derült ki az Átlátszó egyik olvasójának adatigényléséből. Az LMP és a kampányhajrában már a Fidesz által is támogatott főpolgármester-jelölt ezekre a nyilatkozatokra hivatkozva harcolta ki az érvénytelen szavazatok újraszámlálását, de mint kiderült, a leadott nyilatkozatok több mint fele valótlan volt - írja a 24.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés