Hirdetés

Barátja mesélt Vágó Istvánról: még az esküvőn is szóba került a kvíz

Nap Híre portré Nap Híre

A Legyen Ön is milliomos! főszerkesztője elárulta, mi történt, amikor átmentek egymáshoz vendégségbe. 

Április végén meghalt Vágó István egykori televíziós műsorvezető, a Szkeptikus Társaság alapítója, aki a Demokratikus Koalíció elnökségében is éveken át dolgozott. A budapesti Szent István parkban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és Verebes István színész-rendező búcsúzott Vágó Istvántól. A megemlékezésen megjelentek a Demokratikus Koalíció vezető politikusai, valamint Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere is. 

Most megszólalt Kerényi Péter, a Legyen Ön is milliomos! főszerkesztője. Vágó Istvánt és őt több évtizedes barátság kötötte össze. Kapcsolatuk 1976-ig nyúlik vissza, amikor először találkoztak.

A Kicsoda-micsoda volt az első műsor, amin együtt dolgoztak, a munkakapcsolatból pedig barátság lett. 

"Amikor vendégségbe mentünk egymáshoz, minden alkalommal vittünk magunkkal egy kérdést, amit a házigazdának meg kellett válaszolni a saját könyvtárából, mivel akkoriban még nem volt internet. Amennyiben nem tudta megválaszolni, másnap az illetőnek vennie kellett egy olyan könyvet, amiben szerepel a válasz" 

– mesélte Kerényi a Story magazinnak

Televíziós pályafutásuk legnagyobb sikere a Legyen Ön is milliomos! Még Péter esküvőjén is megemlékeztek róla: a nagy nap előtt elment az anyakönyv-vezetőhöz és rábeszélte arra, hogy miután a feleségével kimondták a boldogító igent kérdezzen rá: "Biztos benne?" Ezzel a vetélkedőben gyakran elhangzott kérdésre utalt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés