Hirdetés

Vaddisznók támadnak Róma lakóira

 portré

Éjszakai kijárási tilalmat javasolnak a lakók az olasz főváros több lakónegyedében a vaddisznók sorozatos támadásai után.

Egy aktivista a "kijárási tilalmat" a lakosok egyfajta önvédelmének nevezte, mivel a rendőrségnek még nem sikerült hatásos eszközöket bevetnie.

"Ezek az állatok egyre közelebb kerülnek az emberekhez, és nem csak éjjel, hanem a nap bármely órájában sétálnak az utcákon" - mondta egy helyi aktivista csoportot vezetője.

A legújabb áldozatot, Marta Santangelo pszichoterapeutát egy szemetes mellett érte támadás, miközben kutyát sétáltatott. "Valamivel éjjel 11 előtt történt. Egy zacskó szemetet vittem le a kukához, amikor vadmalacokat vettem észre. Az anyakoca engem nézett. Megértettem, hogy megijedhetett, ezért felkaptam a kutyámat és futásnak eredtem" - mesélte.

Az anyakoca azonban utolérte, rátámadt, a nő pedig elesett. "A fejem tetején volt. Sikítottam, a kutyám igyekezett védeni az életemet. Közel volt a hét kismalac, de ők nem támadtak" - emlékezett vissza. Egy motoros végül felvette és kórházba vitte a nőt, ahol ellátták a kisebb arc- és térdsérüléseit.

Válaszul a római rendőrség vaddisznóellenes intézkedéseket jelentett be, többek közt az erdős részek azon területeinek elkerítését, ahol a vaddisznók bejuthatnak a városba, ezen kívül a hulladék begyűjtését, különösen az állatok városba jutásának főbb útvonalai közelében elhelyezett szemetesek ürítését.

(Forrás: MTI)

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés