Hirdetés

Bizarr felvételen, ahogy a földbe csapódik egy vadászbombázó

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Landolás közben meghibásodott és a kifutópálya betonjának csapódott egy Lockheed Martin F-35B Lightning II vadászbombázó csütörtökön a texasi Forth Worth haditengerészeti légibázison.

A drámai balesetről videófelvétel is készült, ezen pedig jól látható, ahogy a repülőgép a függőleges leszálláshoz készülben egy helyben lebegett, majd váratlanul gyorsabban kezdett el ereszkedni. A gép hozzáért a futópálya betonjához, ahonnan visszapattant, majd az orrára dőlbe ismét a betonhoz csapódott.

Az orrfutó kereke ekkor teljesen kitört, a gép maga irányíthatatlanná válva jobb szárnyára borult és lassan pörögni kezdett, miközben sűrű füst dőlt a hajtóművéből. Amikor a gép a betonról lecsúszva visszabillent vízszintesbe, a pilóta sikeresen katapultált - olvasható az RTL oldalán.

A baleset oka egyelőre nem tisztázott és a pilóta állapotáról sem közöltek plusz információkat. A hírek szerint a baleset előtt a pilóta éppen tesztrepülést végzett a gépen. A repülőgép a Lockheed Martin tulajdonában van, az esettel kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy megindult a baleset okainak kivizsgálása.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés