Hirdetés

Rémisztő hír jött a magyar határról, nagy a baj

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 4613-an léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4643-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.

A beléptetettek közül a rendőrség 33 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - közölte az MTI.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Az orosz erők iszkander rakétarendszerrel mértek csapást az ukránok oldalán harcoló "georgiai légió" állására a donyecki régióban lévő Kosztyantyinivkában, amelynek következtében mintegy hatvan "zsoldos" életét vesztette, további húsz pedig megsebesült - jelentette hétfőn Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Konasenkov szerint a rakétacsapást még pénteken mérték egy könyvtárépületre, amely amellett, hogy "zsoldosok" szállása volt, fegyverraktárként is szolgált. A támadás 15 egységnyi haditechnikát is elpusztított. A tábornok beszámolója szerint a rakétacsapás megsemmisítette a "georgiai légió" azon fegyvereseit is, akik tavaly márciusban Kijev közelében "orosz katonák brutális megkínzásában és meggyilkolásában vettek részt"

A tábornok szerint Bahmutban az orosz rohamegységek tüzérségi és légi támogatással, a szárnyakon légideszantosok által biztosítva folytatták a harci cselekményeket. Közölte, hogy Bogdanivkánál vereséget mértek a Bahmut irányában elindított ukrán tartalékosokra.

Mindeközben a Wagner-vezér kijelentette, hogy többé nem ejtenek foglyokat, hanem mindenkit megölnek. A Wagner-vezér az ukránoknak küldött üzenetében arra is kitért, hogy ezzel semmilyen nemzetközi egyezményt nem szegnek majd meg, hiszen foglyokat továbbra sem ölnek. Csupán nem ejtenek foglyokat.

A naphire.hu azt is megírta, hogy indul az ukrán ellentámadás. Mint írtuk, az ukrán hadsereg hónapok óta készül erre. A szakértők szerint az offenzíva legvalószínűbb célpontja az Azovi-tenger irányába található, a ma már orosz ellenőrzés alatt álló Melitopol környéke. Ha ezt a területet sikerül Ukrajnának visszafoglalnia, azzal kettészakítaná a megszállt területeket, elvágná a Krímbe vezető szárazföldi utat, de még az orosz utánpótlást is megnehezíthetné.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés