Hirdetés

Lelőtte az udvarán gyanútlanul üldögélő magyar férfit, megúszta felfüggesztettel

Nap Híre portré Nap Híre

Jogerősen egy év felfüggesztett fogházra és 600 ezres pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki egy három és fél évvel ezelőtti vadászat alkalmával, egy vétlen lövés következtében kioltotta egy udvarán ülő újfehértói férfi életét.

A Nyíregyházi Törvényszék három tagú büntető tanácsa a mai napon megtartott nyilvános ülésen az elsőfokú ítéletet annyiban változtatta meg, hogy a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól. Ezzel a bíróság ítélete a mai napon jogerőre emelkedett.

Az ítélet tényállása szerint a vádlott - aki vadászengedéllyel és vadászfegyver tartására való jogosultsággal is rendelkezett - 2020. május 15-én egy vendégvadásztató kíséretében egy újfehértói vadászterületre ment. Ott a kísérő átengedte a vádlott részére vadászfegyvere használatát, mivel a vádlott ugyanolyan típusú fegyvert szeretett volna magának vásárolni.

A vadászat során a vádlott egy őzbakot próbált meg elejteni, de nem járt sikerrel. Ezt követően a mintegy 6000 méter hatótávolságú golyós lőfegyver kibiztosítását a férfi szabálytalanul, felfelé fordított, Újfehértó lakott területe irányába tartott fegyvercsővel végezte el, melynek során egy vétlen lövést adott le észak-keleti irányba - írják a törvényszék honlapján.

Az ily módon kilőtt, lelassult és stabilitását vesztett lövedék több, mint két kilométerrel arrébb egy újfehértói ingatlan udvarán tartózkodó személyt eltalált, aki kórházba szállítását követően belehalt sérülésébe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés