Hirdetés

Kegyetlen orvvadászt tartóztattak le Tanzániában, a társaival egy tucat vadállatot gyilkoltak meg

Nap Híre portré Nap Híre

Legalább három elefánt, öt zebra, négy antilop és egy bivaly esett orvvadászok áldozatául Tanzánia keleti részén - közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

Edward Gowelének, a tengerparti Rufidzsi körzet egyik tisztségviselőjének elmondása szerint az elefántokat augusztus közepe előtt lelőtték, a zebrák, az antilopok és a bivaly pedig orvvadászok csapdájába estek és elpusztultak a Nyerere Nemzeti Park közelében található Juhiwangumwa vadgazdálkodási területen. A hatóságok a vadgazdálkodási terület legkülönbözőbb részein találtak rá a csapdákba esett és elpusztult állatokra - írja az MTI.

Az orvvadászok az elejtett három elefánt közül kettőnek levágták az agyarát - mondta Gowele a Hszinhua hírügynökségnek. A területi megbízott hozzátette, hogy az orvvadászok elleni fellépés során az egyik vadőr is megsérült. Elmondta, hogy a hatóságok hajtóvadászatot indítottak az orvvadászok után. "Begyűjtöttük az információkat a területen, és sikerült letartóztatnunk az egyik feltételezett orvvadászt, akit jelenleg a rendőrség kikérdez" - közölte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés