Hirdetés

Most jött a hír, így érzi most magát a beteg király

Nap Híre portré Nap Híre

Hosszú betegszabadsága után hétfőn visszatért államfői feladatai ellátásához V. Harald norvég király, Európa legidősebb uralkodója, aki márciusban két szívritmusszabályozót beültető műtéten is átesett.

Az udvari naptár szerint a 87 éves király elsőként a norvég hadsereg tisztjeit fogadja az oslói királyi palotában - számolt be a hírről az MTI. 

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, Harald februárban Malajziában pihent feleségével, Szonja királynéval, amikor megbetegedett. Gyenge szívritmusa miatt március 2-án ideiglenes szívritmusszabályozót ültettek be neki, amelyet tíz nappal később, hazatérése után egy oslói kórházban egy újabb beavatkozással állandó szívritmusszabályozóra cseréltek.

Hosszúra nyúlt betegszabadsága alatt 50 éves fia, Haakan koronaherceg helyettesítette az uralkodói feladatok ellátásában.

V. Harald többször kijelentette, hogy nem tervezi a trónról való lemondást. A norvég királynak államfőként ceremoniális feladatai vannak, tényleges politikai hatalommal nem rendelkezik. Harald 1991-ben, apja, Olav király halálát követően lépett trónra.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés