Hirdetés

Sajnos ez nem egy rossz tréfa: brutál drága lesz az üzemanyag januártól

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, szerdától brutális mértékben drágul a benzin és a gázolaj a hazai kutakon. A benzin ára bruttó 12 forinttal emelkedik, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többet fizetni. Így a hét közepétől a 95-ös benzin literenkénti ára 622 forintba fog kerülni, míg a gázolja literje 613 forint lesz.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a kőolaj világpiaci árának emelkedése mellett a forint gyengülése okozza az újabb áremelést.

A hazai üzemanyagárak az alapanyag, illetve a forint-dollár árfolyamának függvényében változnak. A kőolajjegyzés jelentősen emelkedett az elmúlt napokban, ezzel párhuzamosan pedig a forint a dollárral szemben pár nap alatt több mint öt százalékot gyengült

– magyarázta az RTL Híradónak Grád Ottó, szúrta ki a Blikk.

Januártól még rosszabb lehet a helyzet

Hivatkozás másolása

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu szakértő szerint rövidtávon mérsékeltebb, januártól azonban újabb jelentős áremelés jöhet. A GKI egy korábban kiadott előrejelzése szerint nagyot gyengülhet a forint, és literenként 41 forinttal több adót kell fizetniük az autósoknak jövőre, ami azt jelenti, hogy januártól 650 forintos átlagár várható. Bujdos ezzel szemben már 700 forintos literenkénti árról beszélt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés