Hirdetés

Meg vannak számlálva a TikTok napjai, az USA után más országok is betilthatják a kínai appot

Nap Híre portré Nap Híre

Kanada bejelentette, hogy felülvizsgálnák a kínai techóriás által jelentett potenicális nemzetbiztonsági veszélyeket.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, amennyiben megszavazza az amerikai Szenátus és Joe Biden elnök aláírja azt, akkor India és Afganisztán után az Egyesült Államok a világ harmadik országa lehet, ahol teljesen betiltják a kínai ByteDance által tulajdonolt közösségi oldalt, azaz a TikTokot. 

Az USA-ban a törvényhozók azzal érvelnek, hogy az alkalmazás káros a fiatalok mentális egészségére, emellett nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ugyanis a hírek szerint sokkal több személyes adatot gyűjtenek a felhasználókról, mint a többi közösségi médiaóriás - írja az Index.

Az Egyesült Államok 50 államából több mint a felében nem engedélyezik kormányzati telefonokon az applikáció letöltését, de rajtuk kívül még az Európai Unió intézményeiben dolgozóknak, az Egyesült Királyságban, nyolc további európai országban, Kanadában és Tajvanon is megtiltották az állami alkalmazottaknak, hogy a kormányzati telefonjukon használják az applikációt.

Amennyiben az Egyesült Államokban megszavazzák a tilalmat, több ország is hasonlóképpen járhat el. Az Egyesült Királyságban néhány konzervatív politikus szerint követniük kellene az USA-t, és be kellene tiltaniuk a kínai közösségi oldalt.

A lap kiemelte azt is, hogy Washington a betiltás esetén arra kérheti a vele legszorosabb hírszerző szövetségeseit (Ausztráliát, az Egyesült Királyságot, Kanadát és Új-Zélandot), hogy kövessék őket és tiltsák be a kormányzati telefonokon az alkalmazás használatát.

Az amerikai lehetséges tiltás miatt egyébként az Egyesült Királyságon kívül még Ausztráliában és Kanadában is felvetették a kínai app teljeskörű betiltását, időközben Új-Zélandon pedig már meg is tiltották az app használatát a kormányzati készülékeken.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés