Hirdetés

Ungár Péter szerint ,,üres szlogen" a közvetlen elnökválasztás

Nap Híre portré Nap Híre

Az LMP nem vesz részt a vasárnapi ellenzéki tüntetésen. Ungár Péter társelnök közleményben fejtette ki, hogy miért nem tudnak beállni a közvetlen elnökválasztás ígérete mögé és mi a problémájuk a pártpolitizálással a gyermekvédelemben.

Inspiráló volt, hogy a február 16.-ai civilek és tartalomkészítők által szervezett tüntetésen milyen sokan álltak ki a gyermekvédelem ügye mellett. Egyetértünk az ott elmondottakkal: a gyermekvédelem ügye a pártpolitikán felülemelkedik – olvasható a közleményben. 

Jó, ha bármilyen párt konkrét javaslatokkal, tervekkel, a gyermekvédelemmel foglalkozik, de a tanártüntetésekhez hasonlóan az LMP álláspontja az, hogy nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem a civilek mögé kell állni a politikának – írták. 

Továbbá, bár lehetséges érdemi érveket mondani a közvetlen államfőválasztás mellett, a közvetlen államfőválasztás nem kezeli azokat az okokat, ami okozta ezt a gyalázatos kegyelmi ügyet. Az LMP szerint a közvetlen elnökválasztás egy üres, tartalmatlan szlogen, hasonló a feles alkotmányozáshoz és egyéb ellenzéki nagyotmondásokhoz, amelyek hiteltelenítik azokat, akik ezt mondják.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés