Hirdetés

Undorító sárga lötty folyt a csapból Pécsen, kiakadtak a lakók

Nap Híre portré Nap Híre

Sárga víz folyt a csapból Pécs városában. Szombatra megváltozott az ivóvíz színe a megyeszékhely több pontján is – írja az Ellenszél.hu

A portál készített egy rövid videót a pécsi vízről, amelyen tisztán látszik, hogy valami miatt nagyon sötét, sárga színt kapott az ivóvíz.

Megpróbálták felhívni a Tettye Forrásház Zrt hibabejelentőjét, de az folyamatosan foglaltat jelzett. „Minden bizonnyal nem mi voltunk az egyetlenek, akik jelzik feléjük a problémát. E-mailben küldtük el nekik a kérdéseinket.

Érdeklődni szeretnénk az Ellenszel.hu internetes újság cikkének kiegészítéséhez az alábbiakról:

- Mi történt a pécsi csapvízzel, amiért sárga lett a színe?

- Mikor várható a hibajavítás?

- Biztonságos-e jelenleg az ivóvíz?” – írják.

Sárga víz folyt a csapból Pécsen
Sárga víz folyt a csapból Pécsen Ellenszel.hu

A portál megkérdezett egy vízvezetékszerelő szakértőt, hogy vajon mitől lehet ilyen elszíneződés. Az alábbiakat válaszolta:

„Ha a csapvíz sárga színűvé válik, az gyakran a vízben található vas oxidálódásának köszönhető. A vasoxidáció akkor következik be, amikor a vas jelen van a vízben, és érintkezik az oxigénnel a levegőből. Ez gyakran előfordul, ha a vízforrások vasban gazdagok, vagy ha a vízvezeték-rendszerben vasrostok vannak jelen. Ha a csapvíz sárga lesz, az az összetett vízhálózat problémáira is utalhat. Lehet, hogy a vízvezeték rendszerben korrodált csövek vagy más anyagok vannak jelen. Bizonyos esetekben a sárga csapvíz problémái a vízszolgáltatói rendszerben keletkeznek. Ez lehet például a víztisztító üzemekben fellépő hibák vagy a vízvezeték-rendszer karbantartásának hiánya miatt.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés