Hirdetés

Undorító részletek a bicskei gyermekotthonban történtek eltussolásáról

Nap Híre portré Nap Híre

A Telex arról számolt be, hogy befejezte a munkáját a bicskei gyermekmolesztálási ügyet és körülményeit vizsgáló budapesti eseti bizottság, és a mai záróülésen többséggel elfogadták a vizsgálattal kapcsolatos jelentést. A lap kiemelte, hogy a jelentést a három megjelent bizottsági tag szavazta meg, a Fidesz azonban nem volt jelen az ülésen.

A lap kiemelte, hogy az ülésen Kiss Lázsló bizottsági elnök (DK) úgy figalmazott, hogy szerinte bebizonyosodott, hogy súlyos felelősség terheli 2013-ig a fenntartó fővárosi önkormányzatot a történtek kapcsán, 

Wintermantel Zsolt (Fidesz) pedig azt nyilatkozta a Telexnek, hogy a bizottság négy ülése alatt bebizonyosodott, hogy a testület tökéletesen alkalmatlan arra, hogy egy ilyen ügyben bármilyen érdemi megállapítást tegyen. Véleménye szerint semmi új, lényegi információt nem tártak fel a főjegyzői vizsgálathoz képest. Főként személyes tapasztalatokat, korábbi dolgozók, vezetők véleményét ismerték meg, de ez érdemben nem vitte előrébb a fővárost abban, hogy elkerülhetők legyenek a hasonló esetek.

A jelentésben az áll, hogy az akkori polgármester, Tarlós István nem kívánt megjelenni az ülésen, ugyanakkor levélben válaszolt a bizottság kérdéseire. Leírta azt is, hogy a főpolgármesteri átadás-átvétel kapcsán nem kapott külön információkat az intézményről, de megítélése szerint ez nem felróható Demszky Gábornak, abban viszont lehet felelőssége, hogy az igazgatót készen kapták. Állítása szerint az igazgatót „Demszkyék” nevezték ki és tartották hivatalban, 26 év alatt egyedül az ő városvezetése alapján történt intézkedés kezdeményezése. A bejelentő munkatársak elbocsájtását Tarlós disznóságként minősítette.

Tarlós kiemelte, hogy neki az az álláspontja, hogy mindenkinek politikai felelőssége van abban, ami a ciklusa alatt történt.

A bizottságnak Tarlóshoz hasonlóan szintén írásban válaszolt Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes is, aki kitüntetésre terjesztette fel a bicskei pedofil igazgatót.. Bagdy állítása szerint személyesen nem ismerte az igazgatót, az ügyről semmilyen személyes információja nincs. Közölte: a gyermekotthon igazgatóját szakmai körökből javasolták neki, a személyes felelőssége kapcsán a díj adása rossz érzésekkel tölti el.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés