Hirdetés

Undorító, lárvákkal teli víz jön a csapból Berettyóújfaluban

Nap Híre portré Nap Híre

Barnás-sáros a víz, ami a berettyóújfalui otthonok vízcsapjaiból kifolyik.

Néha sárga, néha barna a csapvíz Berettyóújfaluban, és sokszor kosz, illetve lárva és kifejlett kukacok is található benne - írja az RTL. A jelenséget lassan 1 éve tapasztalják a helyiek.

“Felkerestem először az Országos Vízügyi Főigazgatóságot, ott természetesen nem tudtak segíteni, mivel a csőhálózatunkkal van a probléma, ami nem lett kitakarítva” - derül ki a riportból. “A vízművek szerint hálózatmosás van, ezért más a víz színe. A Nemzeti Vízművektől azt írták, folyamatosan figyelik a víz minőségét és szerintük a helyenként előforduló elszíneződések esztétikai jellegűek, nem károsak az egészségre” - teszik hozzá.

A víz Szeghalmon és Mórahalmon is koszos, a vízművek ezeken a településeken is a csőmosással magyarázkodik. A Magyar Víziközmű Szövetség szerint elöregedtek a vezetékrendszerek, fejleszteni kellene. 

Kurdi Viktor, a szövetség elnöke azt közölte, hogy a fejlesztéssel lecsökken a hálózati veszteség is, valamint jelentősen nőne az üzembiztonság, és azt is gondolom, hogy ezzel párhuzamosan a hálózatból fakadó vízminőségi problémák száma is lecsökkenhet.

Az energiaügyi minisztérium megkeresésre azt mondta az üggyel kapcsolatban, hogy nagyszabású rekonstrukciós programon dolgoznak, ami a következő években, évtizedekben indulhat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés