Hirdetés

Undorító hazugságot terjesztenek Bujtor Istvánról? - Reagált a legenda fia

 portré

Bujtor István sokunk kedvenc magyar színésze. Imádjuk a Pogány Madonnát, a Csak semmi pánikot, az Elvarázsolt dollárt és a Hamis a babát is. Mi is beszámoltunk róla, hogy most meg lehet venni utolsó autóját, egy Volvót. 

Most viszont súlyos vádakat fogalmaztak meg a nyilvánosságban a 2009-ben elhunyt legendával szemben, írja a Színház.online.

„Sokak számára máig nem tisztázott, miért kellett 13 év után hirtelen véget érnie a Szomszédok című kultikus sorozatnak, amely az utolsó epizódjáig kiemelkedő nézettséget produkált, s a közönség kedvence volt. A gyors befejezés többek szerint Bujtor István döntése volt, aki a legendás teleregény producereként inkább saját, új sorozatot indított, abban látott fantáziát” – írja a Blikk.

Bujtor Balázs úgy emlékszik, hogy apja épp hogy éveken át küzdött egy új évadért és csak azt követően kezdett saját sorozat készítésébe, hogy kiderült, a Szomszédoknak mindenképpen vége lesz.

„Ez bizony nem így történt. A Magyar Televízióval folyamatos csaták voltak, éveken át küzdött Apám egy újabb évadért, sokáig sikeresen. Az akkori elnök világosan megmondta 1999 nyarán: nem lesz újabb, a Szomszédokat mindenképpen lezárják. A Komédiások ezután került tervezésre és 2000 elején gyártásra. (Nyáron azt is elengedte az MTV.) Az anyagi dolgokról: Apám cége gyártotta a Szomszédokat, ilyen minőségben volt producer. Még egyszer: Apám a gyártásért felelt, a pénzt a sorozatra a Magyar Televízió adta, a vége felé már nem annyit és szinte sosem időben, ezért volt a fizetéscsökkentés az utolsó évadok idején” – írta közösségi oldalán Bujtor Balázs.

„Utóirat: a vadkapitalizmus idején Apám volt az egyetlen gyártó, aki soha egy fillérrel nem tartozott senkinek, kérem jelentkezzen olyan stábtag, aki nem örömmel és időben kifizetve dolgozott vele. A bulvársajtó nyilvan lecsap egy ilyen témára – ez a dolga. Nekem meg ebben az estben az, hogy leírjam az igazságot” – szögezte le Bujtor Balázs.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés