Hirdetés

Félelemben élnek az emberek, borzalmas hír jött a magyar határról

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az ukrán-magyar határszakaszon 5098-an léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5150-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte a honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.

Mint írták a közleményben, a beléptetettek közül a rendőrség 78 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Kiemelték továbbá azt is, hogy a pénteki nap folyamán vonattal 95 ember - köztük 33 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve.

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, a hírek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök borzalmas dologgal készül az orosz-ukrán háború első évfordulójára, ami február 24-én esedékes. Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter úgy véli, hogy Putyin a nagy offenzívához akár félmillió katonát is mozgósíthat. Erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés